Deel dit artikel
-

Belangstelling voor glasvezel neemt af

Nederlanders zijn minder geïnteresseerd in glasvezel dan enkele jaren geleden. Dat blijkt Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder zijn Consumer Panel.

Minder huishoudens zijn van plan om op termijn een abonnement te nemen op één of meer vaste diensten (internet, tv, telefonie) via glasvezel. De belangstelling daarvoor is dit jaar gedaald naar 33 procent.

De perceptie is dat glasvezel duurder is dan kabel of DSL. De helft van de huishoudens is alleen bereid meer geld te betalen voor een abonnement op vaste diensten via glasvezel als de kwaliteit en diensten daadwerkelijk beter zijn. Dat is een significant verschil ten opzichte van de 44 procent in de jaren daarvoor.

Het percentage consumenten dat graag glasvezel zou willen hebben, maar het niet bestellen omdat het niet is aangelegd, is gelijk gebleven. Dit percentage is op gelijk niveau gebleven.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Het is duurder dan DSL, maar vergelijkbaar met kabel. Normaal gesproken is de balans up/down wel beter.
Grootste rem op glasvezelanimo is denk ik downloadverbod en dreigende cybercrime, en verplaatsing naar mobiel. Ik zou nu ook liever een 20€ ADSL abbo hebben, die keus heb ik alleen niet.

Gelukkig is single play wel steeds interessanter. Vaste telefonie regel je nu zelf voor zeg 10€/jaar, en TV is nog nooit zo goed geweest op NPO.nl. Ik vind de beeldkwaliteit zelfs beter dan via het glasvezeltunerkastje dat ik eerder had.

Eric

Logisch dat de interesse afneemt als de penetratie van glasvezel toeneemt. De mensen die niet geïnteresseerd zijn vormen dan een steeds groter gedeelte van de groep die geen glasvezel heeft. Dus in het artikel wordt slechts 1 element belicht en mist de ontwikkeling van de penetratie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond