Deel dit artikel
-

Beleggers niet blij met Facebook

De koers van Facebook is vanmiddag even onderuit gegaan door de overname van WhatsApp voor in totaal 19 miljard dollar. Facebook was zojuist na een koersdaling van 2,5 procent op papier 3,5 miljard dollar ‘armer’, maar krabbelt nu weer overeind.

De daling is echter minder sterk dan in de handel nabeurs op woensdag, toen het aandeel vijf procent aan waarde verloor. Beleggers zijn bang dat hun aandelen acht procent verwateren nu Facebook de overname financiert met aandelen. Facebook betaalt ongeveer vier miljard dollar in contanten en twaalf miljard dollar in aandelen. Daarnaast ontvangen de eigenaren van WhatsApp voor drie miljard dollar zogenoemde voorwaardelijk toegekende aandelen.

De concurrenten in andere delen van de wereld kregen het vanochtend zwaarder te verduren. De koers van Tencent, eigenaar van het Chinese WeChat, ging 3,1 procent omlaag aan de beurs in Hong Kong. Het aandeel Rakuten, de kersverse eigenaar van Viber, daalde 4,8 procent in Tokio. Het Zuid-Koreaanse Naver Corp, bekend van Line, dook 8,1 procent naar beneden.

BlackBerry daarentegen zag zijn koers met negen procent stijgen. Dat bedrijf heeft sinds kort de BlackBerry Messenger met in totaal tachtig miljoen maandelijkse gebruikers.

De actuele Facebook koers via Reuters hier.

Deel dit bericht

3 Reacties

Piet-Hein

grappig, dit is de kop bij het FD: “Beleggers belonen Facebook voor miljardenaankoop”

Ron

Is het wel gecontroleerd? Het aandeel is gisteren gestegen?!

Jan Libbenga (redactie Emerce)

Het artikel refereert aan handel in aandelen aan het begin van de ochtend in de VS. Zoals de inleiding aangeeft kroop de koers langzaam omhoog, maar bleef gedurende de dag ‘rood’, oftewel onder het niveau van voor het nieuws.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond