Deel dit artikel
-

Beleggers: KPN heeft wat uit te leggen (update)

Het is nu aan KPN om uitleg te geven over de gebeurtenissen van de afgelopen maanden en de plannen voor de toekomst. Dat zegt de Vereniging van Effectenbezitters na het afketsen van de overname door América Móvil.

Beleggers houden rekening met een flinke koersval van het aandeel KPN als de beurzen zo dadelijk opengaan.

De VEB verwijt KPN slechte communicatie. De partij die de hoofdrol speelt in deze gehele overnamesaga heeft afgelopen tijd nauwelijks van zich laten horen. Ondanks herhaalde verzoeken heeft KPN nooit willen ingaan op het voorgenomen bod van AMX, de onderhandelingen met AMX of de rol van de beschermingsstichting. ‘Nu is het hoogste tijd dat KPN zijn beleggers en andere stakeholders gaat uitleggen hoe het zijn directe toekomst ziet en welke rol het denkt te kunnen spelen in een sector waar massa en slagkracht op Europese niveau komende jaren vereist is.’

Ook de rol van de Mexicanen is vaag gebleven. ‘Ze zouden KPN willen overnemen vanwege de Duitse dochter E-plus, maar hielpen het concern later deze dochter te verkopen. AMX zou KPN willen overnemen, maar nu toch weer even niet.’

Het enige dat volgens de VEB met zekerheid valt vast te stellen, is dat de Mexicaanse onderneming geen gratis rit door Nederland maakt. AMX heeft al kapitale verliezen geleden op zijn belang in KPN.

AMX mag komend half jaar volgens de Nederlandse overnameregels geen bod meer uitbrengen. Tenzij een concurrerende bieder zich meldt binnen drie maanden. Dan ligt het speelveld weer open.

Update: KPN onderuit op Damrak. KPN zakte ruim acht procent in de AEX.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond