Deel dit artikel
-

KPN schikt voor 50 miljoen euro met curatoren KPNQwest

KPN heeft een voorlopige overeenstemming bereikt over een schikking ten aanzien van de failliete joint venture KPNQwest. Het bedrijf gaat onder voorwaarden akkoord met een betaling van 50 miljoen euro.

Het telecombedrijf dat KPN met het Amerikaanse Qwest had opgericht, exploiteerde meer dan tien jaar geleden 25.000 kilometer glasvezelkabel ten behoeve van telecombedrijven. De omzet ging fors omhoog, maar voornamelijk omdat beide partners zelf diensten afnamen. Het verlies werd steeds groter en KPNQwest ging in 2002 failliet.

Eerder sloot KPN als een schikking met de Vereniging van Effectenbezitters. Voor aangesloten beleggers was een compensatie van negentien miljoen euro beschikbaar, maar de vereniging moest wel de enquêteprocedure waarmee het had gedreigd intrekken.

De curatoren stellen dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur bij KPNQwest en houden in verband hiermee KPN, als een van de aandeelhouders, aansprakelijk. De totale schadeclaim bedraagt circa 2,2 miljard euro.

KPN, CenturyLink en de curatoren hebben gezamenlijk een voorlopige overeenstemming bereikt over een mogelijke schikking van in totaal 260 miljoen euro, waaraan KPN 50 miljoen zal bijdragen. De voorlopige overeenstemming is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder het uitonderhandelen en de ondertekening van een definitieve overeenkomst en de goedkeuring door de rechter-commissaris in het faillissement. Als een definitieve schikking wordt bereikt zal de procedure door de curatoren worden beëindigd. Tevens zal KPN afzien van enkele claims in het faillissement, die worden bestreden door de curatoren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond