Deel dit artikel
-

Belgacom test VoiP-app

Belgacom test een applicatie WiFi Calls, waarmee abonnees via de WiFi-hotspots van FON wereldwijd gratis en onbeperkt naar Belgische nummers kunnen bellen.

Er kunnen zowel vaste als mobiele nummers worden gebeld, zo meldt DataNews, dat zich baseert op mededelingen op het gebruikersforum Userbase.

De applicatie voor iPhone en Android wordt momenteel door een beperkt aantal abonnees getest.

Het onbeperkt bellen geldt trouwens ook voor de circa 500.000 FON-zender/ontvangers van Belgacom zelf. Internetgebruikers van het bedrijf hebben sowieso toegang tot het FON-netwerk.

Het app werkt overigens niet via een GSM-verbinding. Onduidelijk is wanneer Belgacom de applicatie op de markt brengt.

Deel dit bericht

2 Reacties

johnnyk

Brilliant! Fon heeft al een behoorlijk bereik en als meer providers Fon standaard zouden aanbieden wordt het leven nog mooier. De hotspots van KPN zijn maar een slap aftreksel van wat BelgaCom in Belgie en BT in UK aanbieden. Idereen met wifi IS een hotspot. Maximaal 20% van de bandbreedte is beschikbaar voor iedereen die dat thuis ook doet. Ofwel gratis internet als in het buitenland. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter het werkt. Ziggo, kom op. Jullie zijn toe aan het uitrollen van nieuwe routers en zo. hup, de Fon er bij in en gaan met die banaan.

Herman

Ik heb tot 2010 in de USA gewerkt en kon met het een apps van http://www.fring.com wereldwijd voor een paar cent VOIP bellen via Skype en Voipbusters op een iPhone.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond