Deel dit artikel
-

‘Berichtenapp verdringt mail bij jongeren’

E-mail wordt onder de jongste internetgebruikers steeds minder gebruikt. Dat concludeert in elk geval App Annie, dat het gebruik van berichtenapps fors ziet stijgen. App Annie is een van de belangrijkste meetbureaus voor mobiele apps.

Jongeren in de leeftijd van 13 tot 24 jaar spenderen 3,5 keer zoveel tijd aan berichtenapps dan de groep van 45 en ouder. De oudere groep richt zich vooral apps die herinneren aan desktopgebruik, zoals e-mail en browser.

De dood van e-mail wordt al heel lang voorspeld, maar het gebruik neemt alleen maar verder toe. Het aantal e-mailgebruikers zal rond 2020 zijn opgelopen naar 3 miljard, zo verwacht The Radicati Group. Dit jaar zijn het er zo’n 2,6 miljard. De populariteit van berichtenapps of teamapps als Slack heeft tot nu toe geen grote invloed gehad op het gebruik van mail.

Wellicht heeft de door App Annie gesignaleerde trend te maken met het feit dat jongeren snelle wisselwerking prefereren. 45 plussers spenderen in het algemeen 25 procent meer tijd in apps dan jongeren, die van kortere sessies houden.

Capture

Belangrijke kanttekening is dat App Annie zijn bevindingen baseert op data van Android gebruikers. Of het beeld ook geldt voor iOS  is dus niet duidelijk. Verder betreft het uitsluitend Amerikaanse gebruikers.

Overigens zijn het ouderen waaraan binnenkort het meeste verdiend zou kunnen woeden in de appeconomie. En App Annie verwacht dat dat alleen maar verder toeneemt. Daarentegen zijn jongere gebruikers vaak ‘early adopters’ van nieuwe innovaties. Het is ook de groep die veel doet met video (streaming) apps.

Deel dit bericht

5 Reacties

bert

Berichtenapps vervangen telefoongesprekken, niet e-mail. Dingen die via e-mail lopen doen jongeren net zo goed via e-mail.

Samrat Dsouza

Aren’t old people slow in typing and care more about typo’s than younger generation.
Younger generation may prefer chat to email for small quick conversations, which they do compared to older generations(long emails from mom and dad), they do fall back to email at the end of day.

Yes, data could differ by country – use of snapchat by older people in NL, data for sure needs to be homogenised for use.

Cheers
Samrat

Nishant

@bert niet mee eens; We merken juist ook dat steeds langere berichten (bijv. een uitnodiging of nieuws artikel) via WhatsApp wordt verzonden. Dus wel degelijk een vervanging voor e-mail.

Yves Vande Velde WYZ

Wat duidelijk naar voor komt is dat zowel email als berichten apps PUSH marketing tools zijn. En hiermee wordt opnieuw de tendens bevestigd dat we na een periode van PULL terug in een PUSH evolueren. Zo denken wij er bij WYZ over.

Arie vd Giesen

Niemand maakt zich nu zorgen om historie en oude gegevens uit whatsapp die je wilt bewaren. Dit kan wel en is op Android eenvoudig door de whatsapp map te kopieren naar je nieuwe smartphone.
In email kun je zoeken, opslaan en gemakkelijk printen en bewaren.
Whatsapp is vluchtig.
Misschien hebben sommige mensen geen belangrijke berichten die je langer dan 1 of 2 jaar wilt bewaren ???

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond