Deel dit artikel
-

Bertelsmann neemt meerderheidsbelang in RTL Group

Het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG heeft haar belang in het Europese omroepbedrijf RTL Group met dertig procent vergroot naar 67 procent. Bertelsmann wil wellicht de RTL Group naar de beurs brengen om kapitaal te verkrijgen voor verdere overnames. Sinds oktober waren beide partijen met elkaar in gesprek.

Volgens de Duitse site Handelsblatt.com is met de transactie een bedrag van tien miljard euro gemoeid. CEO Middelhoff van Bertelsmann: "We nemen het belang zonder beursgenoteerd te zijn, maar een IPO zou ons bedrijf meer ruimte geven". Het belang van dertig procent behoorde eerst toe aan de Brusselse financiële holding Groupe Bruxelles Lambert (GBL), die in ruil een aandeel van 25,1 procent in Bertelsmann krijgt.

Volgens een woordvoerder van Bertelsmann heeft deze overeenkomst niets te maken met het nieuws dat RTL onlangs de Broadband Group van Bertelsmann overnam. Dit beaamt woordvoerder Markus Payer van RTL ook: "Dit is een veel grotere deal, maar precieze cijfers zijn nog niet bekend. Wat de verdere strategie zal worden van de samenwerking, moet in de toekomst blijken."

Door het meerderheidsbelang wordt Bertelsmann de grootste televisie-aanbieder van Europa. Volgens de Financial Times krijgt dit medium bij Bertelsmann een centrale positie in haar verdere strategie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond