Deel dit artikel
-

Het beste idee van TU/e: Wedstrijd voor studenten

Het Bachelor College en de Graduate School van TU Eindhoven presenteren: de ‘TU/e-Contest’. Dat is een wedstrijd waarbij TU/e-studenten uit bachelor- en masteronderwijs een innovatief idee tot werkelijkheid kan brengen.  De winnaar ontvangt een prijzenpakket dat bestaat uit 5.000 euro, een werkplek in het hart van High Tech Campus Eindhoven en professionele begeleiding vanuit partnerbedrijven.

Diverse partnerbedrijven uit de industrie gaan actief coachen en begeleiden met als doel om het beste idee daadwerkelijk te realiseren. Voor alle deelnemers wordt het mogelijk gemaakt om tijdens een zogenoemde inhousedag in contact te treden met de partnerbedrijven. Onder andere ASML, Shell, Unilever, Bosch, Huawei, Cofely, Anderis en High Tech Campus Eindhoven zijn partner.

Aanmelden kan tot 5 april via de website Tuecontest.nl. Op 10 april zal op basis van het oordeel van de publieksjury, via online stemmen en de vakjury een top 20 worden samengesteld. Deze gaat door naar de halve finale.

De halve finalisten zullen intensieve begeleiding van partnerbedrijven krijgen en een workshop gefaciliteerd door Startupbootcamp HighTechXL over het doorontwikkelen van een innovatief idee naar een echt bedrijfsmodel. Op 25 mei zal de vakjury bekend maken welke vijf halve finalisten doorgaan naar de finale.

De finale vindt plaats op woensdag 3 juni (tijdens de Dutch Technology Week) in de Blauwe Zaal van het Auditorium. De vijf finalisten pitchen hun project voor de vakjury. Deze gaat daarna in beraad en maakt de winnaar op feestelijke wijze bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond