Deel dit artikel
-

Deliveroo komt terug op lagere vergoeding

Maaltijdbezorger Deliveroo lijkt af te zien van een nieuwe verplichte vergoeding na hevige protesten van bezorgers in Londen.

Tot voor kort werden de (freelance) bezorgers per uur en per rit betaald. De vergoeding bedroeg 7 pond per uur en 1 pond per bezorging. De nieuwe vergoeding zou gaan naar 3,75 pond per bezorging, bijna een halvering. Alleen tijdens lunch en het avondeten zouden de hogere tarieven gehandhaafd blijven. Het nieuwe systeem was van kracht in vijf regio’s in de Britse hoofdstad.

Maandag verontschuldigde Deliveroo zich voor de ‘slechte communicatie’. De nieuwe vergoeding was een ‘proef’ waar bezorgers niet aan deel hoeven te nemen. Het bedrijf zocht naar eigen zeggen naar een manier om bezorgers meer te laten verdienen. Dat lukt eigenlijk alleen tijdens zeer drukke uren.

Het nieuwe systeem wordt vooralsnog niet afgeschaft, maar bezorgers kunnen voortaan kiezen. Daarmee lijkt de nieuwe beloning nauwelijks nog kans te maken. Een belangrijk deel van de 3000 bezorgers in Londen was tegen en dreigde met stakingen.

Of Deliveroo ook in andere landen zijn vergoeding had willen verlagen is niet duidelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond