Deel dit artikel
-

Deliveroo bezorgt salades binnen tien minuten

Maaltijdbezorger Deliveroo heeft in Amsterdam een nieuwe operatie opgetuigd om supersnel internetbestellingen van bekende restaurants en eetwinkels te bezorgen. Saladebar SLA fietsbezorgt op deze manier binnen tien minuten.

Dat vertelt de lokale managing director Philip Padberg. “Op thuismarkt Engeland doen we dit al met Jamie Oliver en in Nederland zijn we net met deze proef begonnen.” Om de slaatjes en sapjes zo snel te kunnen bezorgen, worden de supersnelle orders aangenomen vanuit een speciaal daarvoor ingericht ‘mobiel restaurant’ van SLA.

Het Nederlandse filiaal van Deliveroo is deze zomer een jaar actief in Nederland. Het begon in Amsterdam en breidde sindsdien uit naar Haarlem, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. In de loop van juni komt daar ook Rotterdam ten noorden van de Maas bij.

Deliveroo werkt met een eigen netwerk van fietsbezorgers, “van zestien tot 56, waaronder ook oud-medewerkers van PostNL en buitenlandse studenten”. Dat zijn tegen de duizend fietsers.

Qua orderaantallen groeide het bedrijf afgelopen maand met veertig procent. Exacte getallen geeft Padberg niet.

De gemiddelde tijd tussen bestelling is dertig minuten. “Onze klanten zien dertig minuten als standaard. Als het twintig minuten is, zijn ze blij verrast. Snelheid is key, ook in de samenwerking met restaurants. Snelheid en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste ingrediënten waarop nieuwe restaurants instappen. We hebben vervolgens speciale accountmanagers die helpen bij het inregelen van de nieuwe uit het online kanaal komende processen.”

Deliveroo zou in 2015 een jaaromzet hebben gerealiseerd van 165 miljoen euro, aldus Engelse media. Padberg: “De grootste operationele uitdaging is hoe je op schaal komt met een bepaalde mate van stabiliteit, want daar valt beter op te plannen dan grote uitschieters. Maar die heb je sowieso als je zo snel operaties vanuit het niets optuigt.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerard

Zijn hier dan extra kosten aan verbonden voor de consument (bezeorgkosten) of betaald SLA nog meer aan percentage… Volgens mij wat ik kan vinden betalen ze 30% over de orders die via Deliveroo aangebracht worden… 10 minuten is wel heel snel, geld dat in een bepaald postcode gebied?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond