Deel dit artikel
-

Bijenkorf opent afhaalpunten in Arnhem en Enschede

De Bijenkorf heeft in Arnhem en Enschede afhaalpunten geopend in vestigingen van respectievelijk PLUS en Boekhandel Broekhuis. Het winkelbedrijf trekt zich terug uit deze steden, maar wil zijn klanten toch online kunnen blijven bedienen.

Klanten kunnen hun online bestellingen bij de servicebalies van de twee locaties afhalen, vertelt de woordvoerder aan RetailNews. De afhaalpunten liggen vlak bij de te sluiten winkels.

De Bijenkorf maakte in augustus bekend dat het vijf van zijn twaalf winkels sluit, en sterker inzet op online. De Bijenkorf zal een ‘substantiële’ investering in online doen, maar topman Colauto wilde niet zeggen hoeveel. Wel gaf hij aan dat de onlinetak ‘op vlaggenschipniveau’ moet komen. Daarnaast investeert het warenhuis de komende vijf jaar meer dan tweehonderd miljoen euro in de zeven winkels die overblijven. De locaties Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen zijn volgens de onderneming ‘het beste gepositioneerd’ om op te waarderen.

Of de winkelketen op termijn ook in Groningen, Breda en Den Bosch nieuwe afhaallocaties opent, kan de woordvoerder niet zeggen. De huurcontracten van de winkels daar lopen daar pas in het voorjaar van 2016 af.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sascha Mengerink

De ambitie van de Bijenkorf was toch het absolute internationale topniveau? En ‘online’ wil Colauto naar ‘vlaggenschip’ niveau tillen. En dan moet je je online bestelde spullen afhalen bij de Plus…. Ik snap ‘m niet meer.

Jim

Boekhandel Broekhuis heeft idd meer niveau, maar ja…afhaalpunten… Als de winkel straks weg is, dan zijn er ook geen ‘Bijenkorfklanten’ meer in Enschede. En de rest van Twente, want Enschede vervult een regiofunctie en de Bijenkorf had daarin een aantrekkende werking. (Dus waarom niet ook afhaalpunten in de Broekhuis Boekhandels in Hengelo en Enschede…?)
Al met al: hier wreekt zich het steeds slechter worden niveau van opleidingen. De keuzes die de Bijenkorf gemaakt heeft en nu implementeert zijn gewoon niet doorwrocht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond