Deel dit artikel
-

Bijna alle Mediamarkt en Saturnus winkels in Europa heropend

Op twee winkels na zijn Media Markt en Saturn in heel Duitsland weer open. Wel met een stoplicht bij de ingang om het aantal klanten te kunnen controleren.

In heel Europa zijn 943 van de 1025 winkels weer in bedrijf, meldde het concern woensdag in Düsseldorf. Inmiddels zijn ook de markten in Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Italië, Spanje, België en Luxemburg heropend voor klanten. Alleen de 78 markten in Turkije blijven nog dicht.

Met computergestuurde sensortechnologie wordt vastgelegd hoeveel klanten de winkel binnenkomen en verlaten. Op basis van de cijfers geeft een display voor de ingang aan of toegang mogelijk is of dat men moet wachten. Het systeem erachter is aangeleverd door het in Göttingen gevestigde bedrijf Xplace, dat gespecialiseerd is in het digitaliseren van winkels.

Bij testen in markten in Hamburg en Göttingen werd hierop door klanten positief gereageerd.

In juni wordt deze geautomatiseerde controle van de klantenstroom geïnstalleerd in alle 430 Duitse vestigingen van Media Markt en Saturn.

Fysieke retail blijft het belangrijkste distributiekanaal van moederbedrijf Ceconomy. Tijdens de lockdown is echter meer online besteld.

Niettemin ging de totale omzet 6,6 procent omlaag naar 4,6 miljard euro. De internetverkopen in maart verdubbelden met 98 procent (pdf).

Foto MediaMarkt

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond