Deel dit artikel
-

Mobiel betalen-app op 2 miljoen Nederlandse smartphones

Apps voor mobiel betalen staan inmiddels op bijna een op de zes smartphones in Nederland, een kleine twee miljoen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Het gebruik neemt ook toe. Geïnstalleerde apps voor mobiel betalen worden gemiddeld tien dagen per maand gebruikt, terwijl dat begin dit jaar nog acht dagen per maand was. Consumenten installeren echter ook regelmatig mobiel betalen-apps om deze vervolgens niet te gebruiken.

Verder staat WhatsApp op 10,7 miljoen smartphones geïnstalleerd en is daarmee de populairste instant messaging-app, zo blijkt uit de december editie van het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper.

Ook applicaties in het segment gezondheid worden vaker geïnstalleerd. In februari stonden dergelijke apps op 16 procent van de smartphones, terwijl dit inmiddels is gestegen naar 22 procent.

Gezondheids-apps blijken voornamelijk op smartphones van vrouwen te staan. 24 procent van de vrouwen heeft een of meerdere van dergelijke apps op haar mobiele toestel geïnstalleerd, tegenover 20 procent van de mannen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond