Deel dit artikel
-

Bijna veertig procent van alle websites draait op WordPress

Bijna veertig procent van de websites wereldwijd maakt gebruik van het contentmanagementsysteem (CMS) WordPress. Het aantal sites met WordPress steeg afgelopen jaar met 4,1 procentpunt, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau W3Techs.

Na WordPress volgt Shopify als het meest gebruikte CMS platform. Ook dit systeem, in eerste instantie bedoeld voor webwinkels, heeft dit jaar een flinke groei doorgemaakt: 3,2 procent van de websites draait er nu op, terwijl dat op 1 januari van dit jaar nog maar 1,9 procent was. De coronamaatregelen zullen hiervan de belangrijkste oorzaak zijn.

Joomla en Drupal volgen op grotere afstand. 38,4 procent van de sites wordt nog gewoon met de hand bijgewerkt.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Wist je dat door WordPress de energie van een stad als Amsterdam extra wordt verstookt in vergelijking met een lichtgewicht of zelf gecodeerd cms? Grootste online bloatware die er is, en voor 90% van de sites maar met één auteur bijgehouden, die dus overkill aan redactiefeatues voor piet snot krijgt.

Aarnout

Met de nieuwe functies die ze nu aan het ontwikkelen zijn zal dat waarschijnlijkheid nog meer. Straks heb je geen html/css/php kennis meer nodig om het meeste zelf te onderhouden en te ontwikkelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond