Deel dit artikel
-

Bing blijft groeien

Bing is aardig op weg om de tweede zoekmachine na Google te worden. Dat blijkt uit metingen van comScore. In de maand november veroverde Bing 15 procent van de Amerikaanse zoekmarkt, evenveel als Yahoo.

Vorig jaar lagen de verhoudingen nog heel anders: Yahoo had toen 16,4 procent, Bing 11,8 en Google 66,2. Aan de dominante positie van Google veranderen de jongste cijfers nauwelijks iets.

De winst van Bing, ooit Windows Live Search, komt ongetwijfeld door de vele promoties rond deze zoekmachine van Microsoft. Formeel maakt ook Yahoo gebruik van data van Bing, waarmee het bereik op 30 procent komt.

De cijfers laten ook zien dat buiten de grote drie er nauwelijks concurrentie is. Ask en AOL hadden vorige maand respectievelijk 2,9 en 1,6 procent van de markt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Simon

Ik merk zelf ook dat ik steeds vaker gebruik maak van Bing. In Nederland nog niet zo goed, maar voor internationale search…echt een zeer goede zoekmachine.

Frans Wiersma

Heel vreemd. Alexa.com geeft aan dat het aantal bezoeken aan bing.com dalende is. Nu zegt dat natuurlijk niet alles maar bij dit soort grote sites is het redelijk betrouwbaar.

Wat bing.nl betreft, is dat nog steeds de omgedoopte live search of is het inmiddels de nieuwe engine? Weet iemand dit?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond