Deel dit artikel
-

Bitcoin naar 4300 dollar

De Bitcoin heeft dinsdag een nieuw laagterecord bereikt van 4300 dollar. In een week tijd verloor de digitale munt zelfs 25 procent van zijn waarde. De Bitcoin sleepte ook andere digitale valuta in zijn val mee.

Maandenlang stond de koers op 6500 dollar, nadat in december 2017 een piek van 20.000 dollar was bereikt. Begin dit jaar liep de ballon leeg en was alle vertrouwen in de Bitcoin weg.

Een duidelijke verklaring voor de koersval is er niet. Sommigen zien een relatie met de ‘harde fork’ van Bitcoin Cash, een afgeleide van Bitcoin die nu wederom wordt gesplitst. De betrokken ontwikkelaars zijn in een richtingenstrijd over protocollen verwikkeld en hebben elkaar openlijk de oorlog verklaard.

Coinmarketcap.com schat de totale waarde van digitale valuta op 154 miljard dollar, tegen 800 miljard in januari.

Deel dit bericht

4 Reacties

bert

Het is en blijft een ponzi-scheme waarbij de liefhebbers het niet tof vinden dat je het zo noemt.
Je merkt dat er nu geen inleg is van “sukkels” die de eerdere instappers ruimte moeten bieden om te cashen, en dan gaat de boel omlaag. Dit effect is zelfs sterker van bij echte piramidespellen, omdat daar nagenoeg geen geld verdwijnt. Hier verdwijnt ongeveer 80% van de inleg als CO2 in de atmosfeer. Dus ook voor de early adapters is het minder aantrekkelijk.

Piet

Ik ben heel erg benieuwd hoe Justin Bons van het cryptofonds hier tegen aankijkt.

Deze zelfbenoemde analisten hadden volgens mij toch een heel andere kijk op deze waardeloze technologie.

Misschien kunnen ze als kerst cadeau hun investeerders een paar mooie werkhandschoenen sturen.

piet

Wel heel netjes dat ze hun YTD performance (-75%) nog altijd netjes presenteren.

https://cyber.capital/fund-a/#_Performance

Adrie

De wereld begint te ontdekken dat Bitcoin niks is. Door de instabiliteit waardeloos als betaalmiddel, deze Blockchain veel te traag om tot enige schaal te groeien.
Blijft over een speeltje voor gokkers en die zijn er na een jaar wel op uitgekeken. De slimmeriken hebben de winst binnen, de late adapters nemen hun verlies.
Op naar een nieuw kansspel, GTI net, of initiative q, er zijn piramidespelen genoeg op het internet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond