Deel dit artikel
-

eBay ‘omarmt’ Bitcoin als virtuele munteenheid

eBay Engeland staat Bitcoin toe als valuta op zijn handelsplatform, maar niet om te mee te betalen. Wel als handelsobject. De handel ligt behoorlijk aan banden.

Vanaf 10 februari kunnen eBaygebruikers op de Engelse site Bitcoins gaan kopen en verkopen. De veilingsite is echter off limits voor hen, evenals de ‘Nu Kopen’-sectie. Wie in de virtuele muntjes wil handelen, wordt doorverwezen naar eBay Classifieds: rubrieksadvertentiesites als Marktplaats.nl.

Tot op dit moment heeft eBay geen apart beleid rondom virtuele valuta. Dat komt er per begin februari wel. Vanaf dat moment wil eBay enkel kopers en verkopers met elkaar in contact brengen maar verder wil het niets met de transactie te maken hebben. Die vindt buiten de site om plaats tussen de koper en verkoper onderling.

Overheden, toezichthouders, webwinkeliers en andere partijen die direct met digitale geldstromen werken, hebben nog moeite zich een beeld te vorm van Bitcoin. Het is een betaaleenheid waarbij de virtuele muntjes in echt geld zijn om te zetten. Er is echter geen regelgeving en toezicht van officiële organen. Vanuit de financiële wereld en het bedrijfsleven klinken aarzelend maar toch lichtelijk positieve geluiden.

Foto: Wikimedia (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond