Deel dit artikel
-

BizPay met factoring voor webwinkels

Start-up BizPay biedt in de vorm van factoring aan webwinkels een andere vorm van financiering. Het bedrijf is onderdeel van de nieuwe financieringsmaatschappij Dutch Finance Lab, dat met dertig miljoen euro op zak aan de slag gaat.

Eerder deze week lanceerden Louis Hofmeijer, Jeroen Smits en Martijn Don hun nieuwe financieringsmaatschappij om als eerste niet-bancaire instelling in Nederland ondernemers andere vormen van werkkapitaal te verstrekken.

Het label BizPay richt zich daarbij met twee producten op webwinkeliers. Bij het ene krijgt de webwinkelier binnen drie dagen na een verkoop zijn geld al betaald, bij de andere na 91 dagen. Het gaat hier om zakelijke klanten van webshops. BizPay, en zusterlabel Impact Factoring, kopen de vordering van de shop en handelen hem verder af. De ondernemer krijgt uiteindelijk het grootste deel overgemaakt en is van financieringszorgen verlost, zo klinkt de uitleg.

De mannen achter Dutch Finance Lab zijn geen onbekenden. Martijn Don is als investeerder bekend van zijn Keadyn. Louis Hofmeijer is al jaren actief als debiteurenfinancier en was tot afgelopen voorjaar, net als compagnon Jeroen Smits, nog directeur bij Alfa Finance.

De dertig miljoen euro startkapitaal is voor een groot deel opgehaald bij Pieter Schoen. Schoen is oprichter van energiemaatschappij NLE. Hij verkocht zijn bedrijf vorige week voor ongeveer tweehonderd miljoen euro aan investeerder Waterland.

Foto: Bar Is (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond