Deel dit artikel
-

BlaBlaCar: winstgevend en 100 miljoen groeigeld

Het Franse BlaBlaCar, ook in Nederland een bekende verschijning, haalt honderd miljoen euro groeigeld op. Het bedrijf wil koploper worden in multimodaal Europees deelvervoer.

CEO Nicolas Brusson (foto, links) en diens team zijn al in 21 landen actief, maar dat moet intensiever. De app moet in al die landen gebruikt gaan worden voor én het boeken van busvervoer én carpooling én treintickets. Dat is nog lang niet overal mogelijk.

De onderneming zegt al 24 maanden winstgevend te draaien, maar toch haalt het extra groeigeld op. Het gaat niet om een cashinvestering, maar om een doorlopend krediet van honderd miljoen euro. Als het nodig is, kunnen ze de pot aanbreken.

Brusson kiest een agressieve groeistrategie. Tegen Sifted zegt hij op overnamepad te gaan. Hij kijkt aggregators en online reisbureaus voor bussen en treinen. Een bedrijf is al geschikt als het distributietechnologie voor tickets en een zekere schaal.

In 2023 hielpen BlaBlaCar tachtig miljoen reizigers op weg, 23 procent meer dan het jaar ervoor. De omzet in dat jaar steeg met 29 procent tot 253 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond