Deel dit artikel
-

BlackBerry profiteert van switchers

Zeker de helft van de klanten voor de nieuwe BlackBerry Z10 gebruikte tot voor kort een ander mobiel systeem. Dat vertelde CEO Thorston Heins in een toelichting op de cijfers van het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar.

De nieuwste smartphone Z10 is in het eerste kwartaal van 2013 wereldwijd één miljoen keer verkocht. Een deel van de kopers zijn switchers. BlackBerry, voorheen RIM, gaf overigens geen inzicht van welke platforms de nieuwe gebruikers zijn gekomen. In het afgelopen kwartaal verkocht BlackBerry in totaal zes miljoen smartphones en nog altijd 370.000 PlayBook-tablets. De Z10 zal vanaf volgende week ook in Nederland te koop zijn.

De financiële cijfers waren eveneens gunstig. In het afgelopen kwartaal werd onverwacht een winst behaald. De omzet ging met twee procent omlaag tot bijna 2,7 miljard dollar. Wel verloor BlackBerry drie miljoen abonnees.

Mede oprichter Mike Lazaridis gaat in mei definitief weg bij BlackBerry. Hij zal zich richten op een nieuw investeringfonds van honderd miljoen dollar voor kwantumwetenschappen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond