Deel dit artikel
-

BMW dieper in carsharing met apps

BMW voegt weer een stad toe aan zijn digitale carsharingnetwerk. San Francisco is de eerste niet-Europese stad waar leden auto’s op Greenwheels-achtige manier een luxe auto kunnen huren via hun iPhone- of Androidtoestel.

Voor twaalf dollar per half uur en 32 dollarcent voor iedere extra minuut kunnen Amerikanen in San Francisco een auto huren. Drive Now heet de dienst die BMW samen met autoverhuurder Sixt oprichtte. De bedrijven rollen de dienst nu uit naar Amerika, nadat hij live ging in München, Berlijn en Düsseldorf.

Belangstellende gebruikers hoeven zich eenmaal te registeren. Na het betalen van eenmalig bedrag kunnen ze auto’s per minuut huren. In Duitsland parkeerde BMW in ieder stad tussen de drie- en vijfhonderd BMW 118 en Mini’s. Leden kunnen die pakken en parkeren waar en wanneer ze willen.

BMW levert binnen de nieuwe (video) joint venture (50-50) Drive Now de auto’s, Sixt de kennis en technologie over autoverhuur. Het beginnen en eindigen van de autohuur geschiedt via apps in de mobiele telefoon.

Drive Now is niet aangesloten van een van de vele Europese en Amerikaanse carsharingnetwerken.

BMW’s concurrent Daimler lijkt een stap verder in de uitrol van een vergelijkbaar concept. Daimler is eigenaar en exploitant van Car2go (ook in Nederland), een netwerk van elektrische auto’s die leden naar wens kunnen oppikken op straat en zo lang gebruiken als nodig. Ook daarbij betalen ze per minuut.

Daimler nam eind juli een minderheidsbelang in Carpooling.com. Dat is een site waarbij gebruikers ritjes naar bestemmingen kunnen aanbieden en zoeken. Carpooling.com is actief in negen Europese landen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Niels

Greenchoice of Greenwheels?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond