Deel dit artikel
-

BMW Group migreert IT naar cloud Amazon

BMW Group migreert de kern van zijn IT-systemen naar de cloud van Amazon. De automaker wil zijn interne processen inzichtelijker maken, sneller kunnen handelen en innovatie bespoedigen.

De automaker uit Beieren gaat bovendien vijfduizend software-ontwikkelaars waar het mee werkt, dat zijn ook externen, trainen in AWS-technologie. Ruim tweeduizend van hen worden gericht getraind in machine learning en data-analytics. In totaal werkt er ruim 130.000 man bij het Duitse bedrijf.

Veel verschillende AWS-onderdelen worden onderdeel van BMW’s bedrijfsprocessen. Zo wordt er een zogeheten Cloud Data Hub gebouwd. Daar krijgt iedereen in de organisatie een beeld van waar aan gewerkt wordt en welke nieuwe zaken in ontwikkeling zijn.

De BMW-cloud wordt ook opengesteld voor derde partijen. Dealers, leveranciers en techbedrijven kunnen hun data aan de cloud voeden, zodat de automaker beter zicht op de processen krijgt.

Het concern gaat ook een systeem ontwikkelen dat als een spiegel moet dienen. Op geaggregeerde wijze wordt data uit fabrieksverslagen, socialmedia en de eigen chatbots verzameld. Dat moet ideeën gaan opleveren om klantenservice, marketing, onderhoud en andere bedrijfsprocessen te verbeteren. Zo luidt het plan.

VW Group maakte begin 2019 een vergelijkbaar plan voor migratie naar de cloud bekend.

De auto-industrie is in hoog tempo aan het digitaliseren. Elektrisch en autonoom rijdend zijn twee belangrijke motieven daarvoor. De traditionele fabrikanten zijn mechanisch ingesteld, werkend volgens gesloten silo’s in technische en organisationele zin. Om nieuwe toetreders als BYD, Polestar, Tesla of Xpeng geen concurrentievoordeel te geven, investeren de gevestigde partijen tientallen miljarden euro’s om zichzelf technisch bij te scholen.

Foto: crash71100 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond