Deel dit artikel
-

Ook boekenlandschap merkt invloed corona

Corona heeft impact gehad op het boekenlandschap. Er is sprake van een tijdelijke krimp in de afzet via de winkelstraat en een groei in online aankopen, e-bookverkoop en e-bookuitleen in de eerste helft van 2020. Sommige trends zetten zich ook na versoepeling van de coronamaatregelen voort, vermoedt logistiek dienstverlener CB.

De afzetverdeling bij e-books bedroeg in week 6: 41,6 procent voor e-bookverkoop en 58,4 procent voor e-bookuitleen. Uitleen van e-books via de bibliotheek verdubbelde bijna in week 12 en steeg door tot een hoogtepunt in week 16. E-bookverkoop kende een piek in week 13: 110,3 procent meer dan in week 6. Na die piek zakte de verkoop langzaam terug naar een niveau iets boven pre-corona, met een opleving in week 23 en 24.

Aan het begin van de coronaperiode daalde het aantal boeken in de genres fictie en reizen hard. Bij thrillers en educatieve boeken was juist groei zichtbaar. Bij de webwinkels zag men de grootste groei bij de verkoop van managementboeken, kinderboeken, non-fictieboeken en boeken op het gebied van mens en ontwikkeling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond