Deel dit artikel
-

bol.com voor 41.000 euro opgelicht

bol.com is zeker een jaar lang opgelicht voor een bedrag van ruim 41.000 euro. Dat blijkt uit een vonnis van de rechtbank Den Haag.

De verdachte bestelde 1400 artikelen bij bol.com, waaronder games en consumentenelektronica, zonder daarvoor te betalen. De producten werden vervolgens verkocht aan een tweedehandswinkel of zogenaamd geretourneerd bij Blokker winkels.

De boel kwam aan het rollen nadat iemand uit Zoetermeer, en enkele weken later iemand uit Leiden, contact opnam met Bol.com, omdat zij betalingsherinneringen van Bol.com hadden ontvangen, terwijl zij geen bestellingen hadden geplaatst of zelfs geen klant waren van Bol.com.

Aanvankelijk liet verdachte de pakketjes bezorgen op verschillende adressen en haalde hij deze uit de brievenbus, maar later bestelde hij producten met een adres van veelal leegstaande woningen. Via de PostNL applicatie veranderde hij het bezorgadres in een ophaallocatie.

Oplichtingspraktijken als de onderhavige schaden het vertrouwen in eerlijke handel en verstoren de werking van populaire handelsplatformen op internet, vindt de rechter. De verdachte kreeg 18 maanden cel, en moet ook de schade vergoeden.

Deel dit bericht

8 Reacties

Margriet Rijs

Net goed! Laat maar flink dokken en liefst nog met een extra geldboete er bovenop!

Harry - 1941

Ik ben al jaren klant bij Bol. Com
Het is een fantastisch goed bedrijf
.OPLICHTERS AFBLIJVEN met je vieze poten.van mij mogen ze hem de handen breken. Tuig is het.

Simon171 - Nvt

Dit soort mensen alles laten terug betalen en onderbewind zetten met 40 euro per week 5 jaar lang zonder sparen of welke financiële voordelen dan ook. En laten werken voor die 40 euro per week
Om te eten en de huur en verdere vaste lasten maar geen spaargeld.

Opa

Al jaren bestel ik goederen bij bol.com.
Nog nooit is er iets van bestelde goederen iets fout gegaan.
Zeer klantvriendelijk, zeer betrouwbaar, zeer discreet bedrijf blijf zeer zeker bestellen bij bol.com.
Blijf zeker bestellingen plaatsen bij hun.
Ga zo door

Met vriendelijke groeten Jacob en Cecile

Smid

Keihard aanpakken dit TUIG!! Kaalplukken hun hele leven lang!
Ik ben al vele jaren lang trouwe klant bij BOL.COM en betaal altijd en op tijd (achteraf). Super goede klantenservice en snelle bezorging!

m.groenestein

Hehe eindelijk!
Ik heb jaren geleden zo’ n rekening gehad terwijl ik niks had besteld. Gelukkig is het opgelost. Hopelijk hebben de daders nu slapeloze nachten !

N

Wat ik mij af vraag is hoe ze de verdachte hebben kunnen traceren..

martin

Met zoveel tijd: Hopelijk heeft hij wat boeken besteld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond