Deel dit artikel
-

Bol.com beste website voor Nederlandse consument

Bol.com is de beste website volgens de Nederlandse consument. Het grootste online warenhuis van het land staat op nummer 1 in de jaarlijkse WUA! Top 100 websites.

Booking.com, winnaar van de voorgaande twee edities, is met minimaal verschil naar de tweede plaats verwezen. BCC.nl is de derde website die een score van acht of hoger haalt.

De Top 3 heeft de voorsprong op de andere websites het afgelopen jaar vergroot, constateert online onderzoeksbureau WUA! In de losse categorieën scoort de top 3 ruim 1,1 punt boven het gemiddelde van de Top 100. In 2011 was het verschil nog gemiddeld 0,9 punt.

In de meeste branches blijkt dat de twee of drie beste websites samen de helft van de totale voorkeur opeisen.  In de Top 10 komen onder meer DELA, Arke, LensExpres en KLM voor.

Opvallend is de lage positie van Vliegtickets.nl, dat nu op vijftig staat, maar vorig jaar nog een negentiende plek bezette. UPC en Vrijuit zijn ook flink gekelderd.

De complete lijst staat hier.

WUA! Top 100 Websites 2012 from WUA!

 

Deel dit bericht

7 Reacties

Vechtsportwinkel.com

Is het niet treurig dat je met een 5.9 een top 100 notering kan behalen? Ik ben benieuwd hoe hier naar gekeken wordt…

mvdg

Apart onderzoek.
-Twee uitvaartpartijen in de top 15 (qua klantbeleving vind ik dat toch een vreemde keuze voor een zeer hoge notering).
-Meerdere Lens-partijen (ik tel er maar liefst 5 in de top 100)
En waarom kom ik bijna alle zorg/verzeker partijen tegen?

Kan het zijn dat de respondenten wat ouder waren dan je voor een gedegen onderzoek mag verwachten?

Klaas Kroezen

Bedankt voor de reacties!

Dit is de derde keer dat we de WUA! Top 100 Websites samenstellen. Ik kan zeggen dat het algemene niveau van websites in Nederland nog steeds stijgende is. Het wordt dus ieder jaar moeilijker om een plaats in de top 100 te bemachtigen.
@mvdg Respondenten worden bij ons in het WebLab uitgenodigd en krijgen een case om naar een product of dienst te zoeken. We onderzoeken ook uitvaartverzekeringen en lenzen. Uitvaart websites zijn in de oriëntatie doorgaans relevanter doordat ze één product aanbieden. Dela lanceerde onlangs een volledig nieuwe website. Meer informatie over de top 100 en de samenstelling kun je nalezen in de FAQ, zie http://www.wua.nl/wua-top100-websites-2012/veelgestelde-vragen.aspx

Tune

Onbegrijpelijk dat een site waar je elk nummer dat je van een CD wilt luisteren apart moet aanklikken hier als beste uit de bus komt. Dat hadden ze bij Amazon 10 jaar geleden al beter voorelkaar. Hoezo klantgericht? Zorgelijker nog is dat ‘beste website’ wellicht wordt geïnterpreteerd als ‘beste webwinkel’, zoals ik vanochtend in de krant al min of meer zag gebeuren. Daarover had het persbericht wel iets explicieter mogen zijn.

Remco

Jammer dat er slordig omgegaan wordt met de resultaten en de weergave daarvan. Het rode pijltje van de Hypotheker doet vermoeden dat ze zijn gezakt in ranking maar het was de 10de plaats en is nu weer de 10de plaats. Wellicht het cijfer? Vreemde samenstelling inderdaad van het aantal aanbieders op deze lijst.

francien

Wua van de broertjes kroezen, staat bekend om het grondige (lees commercieel) onderzoeken.
De doelen en resultaten zijn er niet voor u en mij maar voor hen en de uurtje/factuurtje methode…
Commercie drijft de drang om te onderzoeken.

Eerder onderzoek ook doorgeprikt.
http://www.marketingfacts.nl/berichten/advertorial-eerste-bevindingen-cookie-conversieverlies-onderzoek?utm_source=email&utm_medium=event

Klaas Kroezen

@Francien, bedankt voor je reactie. Uurtje/factuurtje heeft WUA! nog nooit gedaan. We krijgen geen subsidies in onze branche, dus moeten we onze eigen broek ophouden. We doen inderdaad pro-actief onderzoek en bieden dat commercieel aan om bedrijven te helpen beter naar hun klanten te luisteren en de beste te worden op het web. Je bent van harte welkom om een kop koffie bij ons te komen drinken aan de Herengracht. Bel dan eerst even op 020 531 97 10 en dan geef ik je een rondleiding door alle onderzoeksruimtes. Dan zie je onze werkwijze en hopelijk kunnen we je overtuigen van de toegevoegde waarde van het onderzoek.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond