Deel dit artikel
-

bol.com doet wegwerpplastic de deur uit

Bol.com stopt met de verkoop van wegwerpplastic, zoals plastic bestek, bekers, rietjes en wattenstaafjes. Daarvoor in de plaats zijn duurzame en biologisch afbreekbare alternatieven beschikbaar voor de 10 miljoen klanten van bol.com.

Volgens de Europese Commissie bestaat ruim 70 procent van het zwerfafval in de oceaan uit plastic. Naast afgedankte visnetten wordt deze plasticsoep vooral gevormd door producten voor éénmalig gebruik.

Bol.com verwacht 500 kilo plastic per jaar te besparen door te stoppen met de verkoop van wegwerpplastic op het online platform.

In de duurzame winkel biedt bol.com klanten een brede keuze aan alternatieven voor het wegwerpplastic, zoals siliconen herbruikbare wattenstaafjes, kartonnen bordjes, roestvrijstalen rietjes, houten bestek en bekers van maiszetmeel en suikerrietzetmeel en suikerriet.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

Daniel Donk

“Bol.com verwacht 500 kilo plastic per jaar te besparen door te stoppen met de verkoop van wegwerpplastic op het online platform.”

500 Kilo? Alle beetje helpen maar dat lijken me niet de hardlopers…

Jan

@Daniel
Daarbij is het vanaf 2021 sowieso al verboden om plastic wegwerpartikelen te verkopen. Die 500 kilo gaan ze dus niet eens halen.

Dit gaat Bol.com dan ook vooral om de publiciteit. Gelijktijdig doen ze de wegwerpleuters in de aanbieding en worden duizenden artikelen uit de meest vervuilende kledingindustrie toegevoegd.

Ik wil echt niet de moraalridder uithangen, maar dit persbericht had beter achterwege kunnen blijven. Aan de andere kant wordt het ook kritiekloos door de pers overgenomen, dus ‘greenwashing’ werkt blijkbaar?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond