Deel dit artikel
-

Bol.com en Douglas met QR-shops in het OV

Last minute-shoppers, frequente reizigers en te druk bezette ambulante ondernemers krijgen het deze weken makkelijk. Met een druk scannen te kerstcadeaus van een OV-abri en laten het direct thuis bezorgen.

Daartoe zijn bol.com en Douglas, los van elkaar, deze week begonnen met een abricampagne rondom het openbaar vervoer. Reizigers krijgen een klein assortiment cadeausuggesties voorgeschoteld en met een klik op hun telefoon plaatsen ze een bestelling.

Bol.com geeft de mobiele shoppers een korting van vijf euro op een mobiele bestelling.

Bart Smit was vorig jaar het eerste bedrijf dat op abri’s rondom het openbaar vervoer ‘QR-winkeltjes’ opende. In de laatste dagen voor kerst waren op grote posters cadeautips voor jongens en meisjes te zien. Een scan van de bijbehorende QR-code bracht de shopper echter naar een onoverzichtelijke, niet voor mobiele dragers geoptimaliseerde webpagina.

Douglas is vorige week overgenomen door het Amerikaanse investeringsbedrijf Advent International. Advent kocht eerder de Nederlandse apotheekketen Mediq.

Deel dit bericht

3 Reacties

Adri Ulfman

Mooie actie. Heel benieuwd hoe het betalen is georganiseerd en welke uitval daar te zien zal zijn.

Cristian Vorstius Kruijff

Ook Hunkemoller heeft deze week een abri campagne waarbij QR codes gekoppeld zijn aan een mobiele actiepagina waarbij je een gratis lipgloss voucher kunt krijgen (zolang de voorraad strekt). De mobiele site is inclusief mobiele geo store locator zodat je de voucher gelijk kunt inwisselen. QR codes beginnen eindelijk door te dringen als gouden sleutel naar mobiele webshops.

Betalen via mobiel kan trouwens op vele manieren zoals via een account met je betalingsgegevens erin, via PayPall of iDeal. Maar inderdaad, het blijft lastig. Ook wij zijn benieuwd hoe de conversie is van het aantal QR scans, het aantal bezoeken en de uiteindelijke verkoop. verkoop.

Maurice

@Adri Het scannen van een artikel uit de campagne plaatst deze direct in je winkelwagen op m.bol.com en je korting wordt direct toegepast. Vervolgens ga je het afrekenproces in.

De betaalmethodes bij bol.com op mobiel zijn acceptgiro, iDEAL of creditcard. Voor acceptgiro en creditcard geldt dat je een bestaand rekeningnummer/creditcard al in je account moet hebben.

Voor onze klanten is afrekenen van de artikelen met acceptgiro snel en simpel en is het ook veruit de meest gebruikte betaalmethode op mobiel. iDEAL is onderweg lastig als je geen SNS of ING hebt, vanwegen de e-dentifiers, random readers, etc.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond