Deel dit artikel
-

Booking.com publiceert stedengidsen in mobiele app

Booking.com wordt uitgever van stedengidsen en begint daartoe vandaag met testen in Amsterdam, Londen en Parijs.

De zogeheten CityBooks zijn digitale stedengidsen die inspiratie willen brengen, maar ook planning, navigatie en ervaringen onder een dak brengt. Tripadvisor, maar dan net weer anders.

Wie nu naar Amsterdam, Londen en Parijs reist, krijgt op de plaats van bestemming in de Booking.com-app op maat gemaakte aanbevelingen voor activiteiten, lokale aanbiedingen en kortingen. Dat gaat automatisch op basis van algoritmes. Als blijkt welke tips en bestemmingen het meest worden gewaardeerd dan worden die opgenomen in de reguliere boekingapp.

Het reisbedrijf legt uit: “CityBook doet aanbevelingen door het gebruik van machine learning-modellen die rekening houden met de locatie van de reiziger, de samenstelling van de groep hoe ver de reis gevorderd is, het weer en de real-time beschikbaarheid. Dit gebeurt op basis van contextuele gegevens, zo onthoudt de app bijvoorbeeld de route naar je accommodatie vanaf elk punt in de stad.” Individuele reizigers die net zijn gearriveerd voor een meerdaags verblijf krijgen zodoende andere tips dan gezinnen wiens trip er bijna op zit.

Citybooks verschijnen in de komende maanden ook in Berlijn, Barcelona, New York City, Rome en Tokio.

Foto: 0x FF (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond