Deel dit artikel
-

Brandfield valt in Duitse handen

Brandfield, een webwinkel voor horloges en luxe accessoires, is overgenomen door zijn Duitse, sinds kort beursgenoteerde tegenhanger Fashionette.

De partijen maakten de transactie gisteren bekend. Er is een laag dubbelcijferig overnamebedrag betaald door de ondernemers uit Düsseldorf.

Brandfield.nl is een internationaal opererende webwinkel uit Groningen die opereert in het modesegment. Het verkoopt zaken als horloges, sierraden, tassen en andere accessoires. Daarmee realiseerde ondernemer Sebastian Monteban in het pre-corona jaar een omzet van 26,7 miljoen euro. Afgelopen jaar steeg dat naar ongeveer veertig miljoen. Het operationeel bedrijfsresultaat (ebitda) lag in die periode rond de 2,8 miljoen.

Het bedrijf heeft achtduizend unieke items in de schappen liggen en handelde vorig jaar 450.000 orders af. Driekwart daarvan ging naar Nederland en België.

Onder de vleugels van Fashionette is Brandfield onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf. Met dat geld zijn de Duitsers hun werkterrein aan het verbreden buiten de Duitstalige thuismarkt.

In een reactie aan Emerce zegt Sebastian Monteban: “We waren niet op zoek, maar werden vorig jaar door hen benaderd. Tijdens de gesprekken die daarop volgden, bleek dat er veel synergie was tussen onze bedrijven.”

“Dit is een partij die het begrijpt. Het management bekleedde hoge posities bij Amazon en ze zijn sterk datagedreven. Wat ze doen is next level in e-commerce en daar kunnen wij veel van leren. Dit is supermooi.”

De overname vindt formeel per 1 juli aanstaande plaats. Wat daarna moeten gaan gebeuren qua samenwerking en integratie moeten de partijen nog met elkaar bespreken. “Het management van Brandfield blijft in elk geval actief betrokken. Ik heb er nog hartstikke veel plezier in.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond