Deel dit artikel
-

Effect brexit blijft uit: volop vacatures in fintech

De gevolgen van de Brexit voor de werkgelegenheid in de fintechwereld blijven vooralsnog uit. Londen blijft met 3261 arbeidsplaatsen de fintech hoofdstad van Europa, zegt metabanenzoekmachine Joblift.

De groei in het Verenigd Koninkrijk lag met 4,5 procent wel lager, maar van een negatief Brexiteffect is vooralsnog geen sprake.

De gemiddelde groei in het VK in de maanden na het referendum is niet afgenomen ten opzichte van de periode voor het referendum. Ook is de groei in concurrerende landen in de maanden na het referendum niet toegenomen. Kijkt men naar het percentage vaste contracten als graadmeter voor onzekerheid, dan kan geconcludeerd worden dat het vertrouwen van Britse fintechbedrijven ook niet door de uitslag van het Brexit-referendum is aangetast: met 94 procent vast contracten scoort het VK hier eveneens bovengemiddeld.

Ook het vacatureaanbod in de Nederlandse fintech sector het afgelopen jaar met gemiddeld 6,5 procent per maand gegroeid. Dit groeipercentage is vergelijkbaar met dat van Duitsland, maar is lager dan Frankrijk (8 procent).

Met 1824 vacatures schreef de Nederlandse fintechsector (iets) minder vacatures uit dan Duitsland (2799), maar een hoger aantal dan Frankrijk (1229). De Franse fintechsector heeft met 8 procent het hoogste groeitempo, maar heeft met 1229 vacatures een kleinere omvang.

De grootste vacature aanbieders in Nederland zijn BinckBank (222 vacatures), Backbase (177 vacatures), Adyen (111 vacatures) en Topicus (106 vacatures).

161129-infografik-nl-fintech

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond