Deel dit artikel
-

Fintech, blockchain en Big Data op Emerce eFinancials

Marko Wenthin (solarisBank), Bas de Vries (Florin) en Robert Leclercq (Lender & Spender) zijn als sprekers toegevoegd aan Emerce eFinancials, dat dinsdag 13 december in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt gehouden.

In de nieuwe editie van eFinancials komen nog meer actuele thema’s en prangende toekomstvraagstukken aan bod. Na een woelig jaar waarin bitcoin en blockchain weer in de schijnwerpers stonden en de drie grote Nederlandse banken nieuwe digitale diensten lanceerden, maar ook ontslagen aankondigden, maken we de balans op.

Door anders te kijken naar toekomstige betalingen en de behoeften van een nu nog jonge doelgroep kwam voor Bas de Vries van Florin het besef dat de huidige mobiele betaalmethodes niet zijn ingericht op de wensen van de toekomst. En dus bedacht hij een totaal nieuwe betaalapp. Op eFinancials spreekt De Vries niet alleen over de betalingen van de toekomst, ook fintech, bitcoin, blockchain en ondernemerschap komen uitgebreid aan bod.

Een crowdlendingplatform dat leningen verstrekt aan consumenten is zeker niet nieuw, maar er zijn betere manieren om het te doen. Vindt in elk geval Robert Leclercq van Lender & Spender. Hij staat stil bij zijn visie, de uitdaging van het starten van een nieuw platform en de slimme oplossingen die het platform biedt.

Marko Wenthin is bestuurslid van solarisBank. Het bedrijf bouwde een modulair platform (API), dat startups eenvoudig kunnen integreren in hun online (betaal) omgeving. Eerder was Wenthin algemeen directeur van Deutsche Handelsbank, een bank die gespecialiseerd is in kredietverstrekkingen aan internetbedrijven en betalingsoplossingen voor zowel online als offline bedrijven.

Er zijn uiteraard meer sprekers: uit Engeland komt over Ken Villum Klausen van Lunar Way. Hij legt uit hoe bankieren de digitale uitbreidin van ons leven wordt.

Nationale Nederlanden licht zijn digitale strategie toe. Hoe richt je een goede basis in voor persoonlijke en relevante communicatie? Hoe ontsluit je klantdata veilig uit backoffice systemen?

Harrie Vollaard, hoofd innovatie van Rabobank, introduceert vijf enthousiaste start-ups binnen de financiële sector. Leer hoe zij finance en tech samenvoegen en grote banken en verzekeraars bij willen staan met online oplossingen voor morgen.

Emerce eFinancials vindt 13 december plaats in Amsterdam. Tickets hier te koop.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond