Deel dit artikel
-

Budbee in joint-venture voor bouw sorteercentra

Techbedrijf Budbee, dat bezorging van e-commercepakketjes faciliteert, stapt in een joint-venture om meerdere sorteercentra te bouwen. Het budget is twee honderd miljoen euro.

Hiertoe heeft het een samenwerking getekend met de Zweedse vastgoedinvesteerder Slättö Förvaltning. In Zweden begint eind 2021 de bouw van drie sorteercentra en de partijen overwegen ook locaties bij Kopenhagen en Helsinki.

Budbee heeft een belang van 25 procent in de joint-venture. Het techbedrijf is ook actief in Nederland en België, maar dat zijn niet de markt waar investeerder Slättö zich normaalgesproken op richt.

Fredrik Hamilton, directeur van Budbee, zegt dat in Nederland nu al profiteert van de 350 pakketkluizen die hij begin dit jaar liet installeren. “Bij mijn weten zijn we hiermee de grootste in Nederland. Pakketkluizen blijken dus niet te kannibaliseren op thuisbezorging. De twee modaliteiten bedienen elk een andere doelgroep. Gezinnen en ouderen worden liever aan de deur bediend, meer ambulante jongeren kiezen eerder voor een pakketkluis.”

In een vraaggesprek met deze uitgave vertelt de Zweed dat hij het gedrag van consumenten ziet veranderen. “Men wil meer keuze wat de aflevering van orders betreft, zowel wie het pakket levert als de wijze waarop. Bij payments zag je deze vraag naar meer keuze ook ooit ontstaan. Dat is nu gebruikelijk. Hetzelfde gebeurt bij logistiek.” Budbee staat zich voor op zijn app waarmee de consument tot het laatste moment de afleveropties kan wijzigen. “Winkeliers zijn hier ook blij mee, want via ons krijgen ze blije klanten.”

Budbee werkt landelijk dekkend in Nederland en heeft tien sorteercentra. Het bedrijf wil zo snel mogelijk fossielvrij opereren en verwerkt die wens in elke beslissing over zijn product en investeringen.

Hamilton verwacht dat zijn bedrijf volgend boekjaar winstgevend zal afronden op groepsniveau. Die opmerking laat ruimte voor verlies door aanloopinvesteringen in de landen waar hij nog maar net actief is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond