Deel dit artikel
-

Camerafabrikant GoPro zet 200 mensen op straat

GoPro, de fabrikant van actiecamera’s, zet 200 werknemers op straat, ongeveer 20 procent van zijn personeel.

Ook worden wereldwijd diverse kantoren gesloten. Het bedrijf hoopt hiermee 100 miljoen dollar uit te sparen. Volgend jaar volgen nog meer bezuinigingen tot 250 miljoen dollar.

Het bedrijf kampt met de gevolgen van COVID-19 doordat distributiekanalen zijn afgesneden. GoPro wil nu meer direct aan consumenten verkopen.

In het eerste kwartaal wordt vermoedelijk 119 miljoen dollar omzet gedraaid met een niet nader genoemd verlies. Zo’n 700.000 camera’s zouden zijn verscheept.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Heerlijk dat tegenstrijdige nieuws. Lees net op NRC dat camerachipfabrikanten de vraag niet aankunnen, en GoPro is op sterven na dood. Zij zien de backlash van het post-insta tijdperk nu al, maar die komt ook nog wel naar de telefoons. De S20 Ultra zal over 5 jaar een rare kwiebus zijn als iedereen weer gewoon 2 lenzen inbouwt en moet is van zijn eigen selfies.

bram

@bert: lekker bezig bert, drie comments achter elkaar en alleen maar puur gal spuwen. Zit je dan, achter de geraniums beetje azijn pissen over alles wat je niet aanstaat. Jij gaat heel oud worden.

Erwin Boogert

Bram, speel het ajb op de bal en niet op de man.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond