Deel dit artikel
-

Emerce eDay: GoPro verovert de dronesmarkt

Hardwarefabrikanten storten zich massaal op drones. Zo ook het Amerikaanse GoPro, bekend van actiecamera’s. Deze week werd de eerste Karma drone uit de doeken gedaan. Grote kans dat Matthew F. Reyes, strategische content manager van GoPro, hem meeneemt op Emerce eDay.

Reyes is officieel Applied Solutions Manager voor GoPros Advanced Media en als zodanig betrokken bij het Human Arrow Project, waarbij met actiecamera’s opvallende luchtbeelden werden gemaakt van de Chinese Muur. In het verleden werkte hij voor NASA via zijn eigen bedrijf Exploration Solutions.

GoPro is in korte tijd bekend geworden met actiecamera’s die je op helmen kunt plaatsen. Vorig jaar demonstreerde het bedrijf al zijn eerste drone, een quadcopter die je kunt opvouwen en in een meegeleverde rugzak kunt stoppen. De drone wordt in principe zonder camera geleverd, maar het is de bedoeling dat je er een Hero 5 Black of Hero 5 Session aan koppelt, een van de actiecamera’s van GoPro.

GoPro hoopt met de Karma een nieuwe markt aan te kunnen boren. Want met het beursgenoteerde bedrijf gaat het al enige tijd niet goed. Na de matig ontvangen actiecamera Hero4 heeft het aandeel 85 procent van zijn waarde verloren. Op dit gebied van drones is ook GoPro nog lang geen marktleider: die eer gaat naar het Chinese DJI. Onderzoeksbureau Grand View denkt dat de dronemarkt in 2024 een omvang van 4,2 miljard dollar kan hebben bereikt.

Emerce eDay wordt 6 oktober gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Tickets zijn hier verkrijgbaar

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond