CAPTCHA verdwijnt uit het zicht

Aan de irritante (re)CAPTCHA lijkt een einde te komen, als het aan Google ligt. Het nieuwe controlesysteem voor onder meer forums werkt onzichtbaar op de achtergrond om mens van bot te onderscheiden.

Bij CAPTCHA moesten tot nu toe woorden of cijfers worden ingetikt, of nog erger, plaatjes worden geselecteerd. Google stapte al eens over over naar een knop die je alleen maar aan hoefde te klikken, maar ook die gaat verdwijnen.

Google gebruikt naar eigen zeggen een combinatie van machine learning en geavanceerde risicoanalyse die zich ook kan aanpassen. Heel veel informatie geeft het bedrijf niet, blijkbaar om botmakers niet op ideeën te brengen.

 

2 Reacties

Dat nieuwe systeem werkt dus nog beroerder als je een beetje op je privacy bent. Recapchta op de achtergrond werkt bij de gratie van het geven van inzicht in langdurige browsegeschiedenis door Google. Anders krijg je een NOG MOEILIJKERE captcha.

Leuk hoe ze weer nieuws weten te trekken bij iets dat eigenlijk defect by design is.
Tips aan webbouwers: gebruik liever zo’n ouderwetse overtypcaptcha dan iets in die trant van Google.

@Bert, dat is wel erg kortzichtig. Google gebruikt patronen in houe je over de website beweegt, dat hoeft niet perse met een langdurige browsegeschiedenis te maken te hebben. Verder zijn de ouderwetse captcha’s makkelijk te omzeilen en dus een veel grotere bedreiging voor de privacy. En als je je er zorgen over maakt kun je altijd nog een alternatieve browser gebruiken.

Verder nog een gratis tip. Haal de batterij uit je telefoon/laptop en/of trek de stekker uit je desktop. Heel veilig voor de privacy.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug