Deel dit artikel
-

Cardrops bezorgt artikelen in de kofferbak

Een Belgische startup met de veelzeggende naam Cardrops wil bestellingen afleveren in de kofferbak van de auto. En het is niet eens een verlate aprilgrap.

Nick De Mey en Philippe De Ridder, beiden betrokken bij Board of Innovation, zien de kofferbak als een extra grote brievenbus. Om bestelde artikelen daarin te deponeren, moet een speciaal toestel in de wagen worden geplaatst waarmee de kofferbak kan worden geopend.

Cardrops kan dat apparaat en dus ook de auto automatisch volgen. Een afspraak maken is niet nodig, als de auto lang genoeg stilstaat (op je werk) kan het pakketje worden afgeleverd.

De beide initiatiefnemers vertellen aan Zdnet dat ze al twee jaar met de voorbereidingen bezig zijn geweest. Inmiddels draait het concept op proef bij enkele bedrijven. “Dat doen we omdat mensen vaak vragen hebben rond het vertrouwen, wat gebeurt er met de wagen, hoe zit het met de veiligheid… Daarom testen we nu bij bedrijven die erg actief zijn met e-commerce waarbij hun eigen werknemers bij de test zijn betrokken.”

De uitrol van de technologie is voorzien voor volgend jaar zomer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond