Deel dit artikel
-

CBS-cijfers laten zien: multichannel retailing loont

Fysieke winkels die ook verkopen via een webshop zagen hun digitale omzet met 23,5 procent groeien in het eerste kwartaal van dit jaar. Nieuwe cijfers van het CBS laten ook zien dat multichannel retailers hiermee grotere groei boeken dan pure players.

Het nieuwe onderzoek toon aan dat internet niet puur een verplichte handeling of kostenpost is, maar ook daadwerkelijk bijdraagt aan de groei van het bedrijf. Fysieke retailers die dit omarmen laten met de bovengemiddelde groeicijfers zien dat ze bezig zijn met een inhaalslag richting de pure internetverkopers, die gemiddeld 14,4 procent groeiden.

“Het online winkelen groeit nog steeds, toch is de omzet uit verkoop via het internet nog maar zo’n zeven procent van de totale omzet van de detailhandel. Ongeveer twee derde van de online omzet van het midden- en grootbedrijf in de detailhandel komt van de pure internetverkopers”, aldus het statistiekbureau.

Foto: Robert Couse-Baker (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

Ik vroeg mij af waar ik cijfers kan vinden multichannel retailing van de laatste jaren. Ben erg benieuwd of deze trend alleen van dit eerste kwartaal van 2015 is of al langer speelt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond