Deel dit artikel
-

CBS: Nederland ruilt pc in voor tablet

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een tabletcomputer en deze lijkt de plaats in te nemen van de desktop-pc. Grote, vaste computers in woon-, werk- of hobbykamers verdwijnen uit onze leefomgeving.

Het aantal pc’s in Nederland daalde afgelopen jaar van meer dan tachtig procent naar onder de zeventig procent. Het aantal tablets daarentegen steeg van weinig naar bijna vijftig procent.

Nieuwe cijfers laten zien hoe anders Nederland online gaat dan nog geen twee jaar geleden. Kleine, draagbare computers als telefoons en tablets zijn de norm. Laptops zijn de werkpaarden geworden voor het zwaardere, complexere computerwerk.

Tablets zijn vooral te vinden in huishoudens met koppels.

Het zijn niet enkel Nederlandse huishoudens waar steeds meer tablets te vinden zijn. Winkels en bedrijven beginnen de platte digitale drager te omarmen voor talloze functies, variërend van kassa tot winkelassistent tot vervanger van kladblok met ingebouwde archiefkast of modern feedbackformulier voor klanten en medewerkers.

Foto: Viking Photography (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Davey

De tijd dat we met onze laptopjes op de bank zitten is voorbij. De tablet heeft dat over genomen?.

Stefan

Wij merken het ook echt aan onze bezoekers. De groei van mobile is ongekend, vooral veel mensen zoeken naar informatie of hulp bij mobiele games en dan voornamelijk de iPhone en iPad.

Het leuke daarvan is dat we doelgroepen zien waarvan je niet direct zou denken dat die mensen spelletjes spelen.

Frans Eldering

Een logische ontwikkeling wat mij betreft. Een laptop leek erg handig een aantal jaar geleden ten opzichte van de PC, maar vergeleken met een tablet is het een onding. Groot en onhandig. Zeker met de komst van de lichte iPad Mini!

Nu de consument massaal naar de tablet overstapt, wordt het tijd dat bedrijven de waarde van een responsive website inzien en hun website geschikt maken voor mobiele (tablet en smartphone) bezoekers. Als bezoeker op je iPad mini zit je er gewoon niet op te wachten om heen en weer te moeten scrollen, in en uit te zoomen, etc. De cijfers onderstrepen het: bounce rates op traditionele websites zijn bijzonder hoog vergeleken met geoptimaliseerde responsive websites. Een uitstekend moment dus om de boel te updaten!

Vincent

Volgens mij neemt de laptop juist de desktop over.
Tablet is meestal extra. Ik ken niemand die een tablet in plaats van de desktop koopt. Wel laptop in plaats van de desktop. Aan de grafiek is dat ook te zien (desktop daalt, laptop stijgt). Over tablets is niets zinnigs te zeggen aangezien er enkel cijfers van 2013 zijn…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond