Deel dit artikel
-

CDA wil servicepunt snel internet

Het CDA wil dat minister Kamp een servicepunt snel internet in het leven roept. Daar moeten mensen terecht kunnen die vragen hebben over initiatieven rond snel internet.

Uit een rapport van Stratix blijkt dat nog steeds 196.000 huishoudens en 132.000 bedrijfsvestigingen niet over snel internet (van meer dan 30 Mbps) beschikken. Dat terwijl snel internet voor bedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor scholieren, inmiddels een basisbehoefte is.

Het ontbreken van een snelle internetverbinding zet een heel gebied economisch op afstand. Bijvoorbeeld omdat melkrobots niet werken bij veehouders, maar ook omdat campings geen internet kunnen aanbieden aan hun gasten.

Volgens Mulder zijn uit de samenleving veel initiatieven gekomen om snel internet mogelijk te maken. Mulder: “Maar zij lopen aan tegen een muur van tegenstrijdigheden en onduidelijkheid over regelingen en subsidies. Ministeries en ontwikkelmaatschappijen wijzen naar elkaar en weten het ook niet. Het CDA wil daarom dat er een servicepunt komt als aanspreekpunt, dat antwoord moet bieden op de vragen. Dat servicepunt moet een onderdeel worden van het breedbandplatform wat minister Kamp onlangs heeft toegezegd.”

De oplossing met radiofrequenties die de minister vorige week presenteerde is volgens het CDA slechts een doekje voor het bloeden. De voorgestelde 3,5 GHz-band is bijvoorbeeld alleen toegestaan ten zuiden van grofweg de lijn Amsterdam-Zwolle. Hierdoor kunnen een deel van de provincies Noord-Holland, Flevoland en Overijssel en de volledige provincies Drenthe, Friesland en Groningen hiervan geen gebruik maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond