Deel dit artikel
-

Centrale Ondernemingsraad TMG gaat voor Mediahuis

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van TMG ondersteunt het bod van Mediahuis en VP Exploitatie op de uitgever. Daarmee is aan één van de voorwaarden voor het bod voldaan. Ook heeft de raad zijn voorgenomen procedure bij de Ondernemingskamer ingetrokken.

De COR heeft met het Consortium van Mediahuis en VP Exploitatie en met TMG afspraken gemaakt die betrekking hebben op strategie, financieel beleid, onafhankelijke journalistieke positie, governance, personeel en medezeggenschap. Deze afspraken zullen in het position statement van TMG worden samengevat.

De Centrale Ondernemingsraad kiest dus bewust niet voor het bod dat John de Mol nog altijd wil uitbrengen, ook niet nu deze SBS volledig in handen krijgt.

Vorige maand wilde de raad nog naar de Ondernemingskamer om een onderzoek te gelasten en bij uitgever TMG een onafhankelijke commissaris te benoemen.

‘De COR is ervan overtuigd dat zijn aanpak om op basis van voldoende informatie het overleg aan te gaan en afspraken te maken de beste aanpak is geweest,’ staat in een verklaring. ‘De COR heeft daarbij voor ogen gehad wat van belang is om van TMG weer een gezond bedrijf te maken.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond