Deel dit artikel
-

CES: eigen consortium voor internet der dingen

De techindustrie krijgt een eigen consortium voor aanbieders van diensten op het gebied van internet der dingen, de koppeling van slimme apparaten op internet.

Het in San Francisco gevestigde consortium wordt voorlopig geleid door Jason Johnson van incubator Founders Den en kent momenteel tien leden: Active Mind Technologies (Game), Basis Science, Coin, Kease, Logitech, Movl (KontrolTV), Ouya, Poly-Control, SmartThings en Ube.

Doel is het ontwikkelen van standaarden met behulp van technieken als Bluetooth en Low Power WiFi. Volgens Johnson zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt door recente ontwikkelingen rond huisautomatisering.

Er zijn nu al miljarden apparaten aan internet gekoppeld en advieskantoor McKinsey verwachtte enkele jaren geleden al dat steeds meer voorwerpen met sensoren worden uitgerust waardoor ze onderling, dus zonder tussenkomst van mensen, kunnen communiceren en handelen. Bedrijven kunnen hun producten blijven volgen. Ook zouden producten kunnen worden verkocht als dienst, door geld te vragen voor hun gebruik. Proactief onderhoud is een andere reële toepassing. De wasmachine kan een monteur waarschuwen zodra er een defect wordt geconstateerd.

Ook de Europese Commissie neemt het internet der dingen heel serieus. Die heeft reeds in 2009 een reeks maatregelen aangekondigd die ervoor moeten zorgen dat Europa een leidende rol kan spelen bij de ontwikkeling van deze nieuwe netwerken van onderling gekoppelde objecten. Bijvoorbeeld op het gebied van standaardisering en financiering van onderzoek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond