Deel dit artikel
-

CES: Spraaktechnologie in steeds meer apparaten

Er zijn wereldwijd inmiddels 80 tot 85 aanbieders van slimme luidsprekers, en alleen al zo’n 215 modellen. Het aantal aanbieders kan makkelijk oplopen naar 100 voordat er weer partijen afvallen, zo verwachten experts die vorige week tijdens CES werden geraadpleegd.

De schattingen zijn dat er 49 miljoen slimme luidsprekers in 2019 zijn verkocht, dat worden er 53,9 miljoen dit jaar.

De meeste luidsprekers hebben Amazons Alexa als spraakhulpje aan boord. Google Assistant haalt de achterstand op Amazon snel in. Apple krijgt met Siri nauwelijks voet aan de grond en dat geldt des te meer voor Microsofts Cortana. Samsungs Bixby maakt een kans omdat het al in huishoudelijke apparaten wordt gebruikt.

Sommige van deze hulpjes duiken ook al op in nieuwe displays als Amazons Echo Show, Googles Nest Hub en Facebooks Portal. IDC verwacht dat Alexa en andere assistenten in negentig procent van de toekomstige Smart TVs worden aangeboden, in elk geval in 2023.

Weer andere marktonderzoekers verwachten dat het zo’n vaart niet zal lopen, de toevoeging van spraaktechnologie maakt apparaten ook duurder en veel consumenten kunnen best zonder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond