Deel dit artikel
-

ChannelEngine met koppeling retailers en Zalando

Technologiebedrijf ChannelEngine uit Leiden komt met een nieuwigheid om de voorraden en productinformatie van retailers direct te koppelen aan Zalando. Schoenwinkel Nelson begint hiermee in Nederland en later ook België en Duitsland.

Een bepaalde groep, vooral grote, retailers kan deze koppeling ook direct met Zalando maken. De techniek van ChannelEngine stelt hen nu in staat dat via een tussenpersoon te doen met een breder bereik dan alleen de Duitse modewinkel. Nelson Schoenen heeft de primeur. De Nederlandse winkelketen verkoopt voortaan schoenen van verschillende merken op Zalando, via de nieuwe API zDirect.

Nelson-orders gaan via ChannelEngine direct het systeem van winkelketen in en de voorraden worden automatisch aangepast. Als de retailer de beschrijving van een product op Zalando wil wijzigen of nieuwe producten toevoegt, dan kan dat in het eigen systeem worden gedaan voor alle verkoopkanalen tegelijk.

Tot nu toe waren het vooral merken die voorraad toevoegden aan Zalando, door bulkbestanden te uploaden via EDI. Met de komst van zDirect kan dat nu automatisch en realtime. ChannelEngine is naar eigen zeggen de eerste marketplaceintegrator die ook zogenoemde multibrand retailers aan Zalando kan
koppelen met deze API. Het bedrijf biedt ook koppelingen naar bijvoorbeeld Amazon, bol.com, eBay en Real.de.

Foto: Andreas Schalk (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond