Deel dit artikel
-

Cheaptickets.nl krijgt nieuwe lik verf

Reisbureau Travix geeft zijn Cheaptickets.nl een spreekwoordelijke nieuwe lik verf. De site was vijf jaar lang vrijwel hetzelfde. De buitenlandse zustersites gaan ook door de wasstraat.

Het was een secuur proces afgelopen maanden, de vernieuwing van Cheaptickets.nl. Moest de site helemaal op de schop of zijn kleine verfijningen beter? Uiteindelijk koos marketeer Martin de Boer voor het laatste. “Onze klanten zijn gewend geraakt aan de site en hebben niet per se behoefte aan flashy dingen.”

De ideeën over de update zijn uitvoerig getest. De oude en nieuwe site hebben naast elkaar gedraaid. De meeste klanten kregen de vertrouwde site te zien, een klein deel de nieuwe. “We konden de conversie verder optimaliseren en de site gebruiksvriendelijker maken voor mensen en zoekmachines. Kleine nieuwigheden in het zoek- en boekproces, zoals de integratie van Google+, leidden tot hogere conversies.”

De van oorsprong Nederlandse ticketsite is beschikbaar in acht andere landen. Ook die krijgen binnenkort een optische en functionele opkikker. Het Nederlandse hoofdkantoor geeft de randvoorwaarden aan, de lokale ondernemingen vullen die naar de lokale wensen en merites in. Behalve de Chinese site. Die is ook in voorbereiding. De gebruikerseisen daar zijn echter zo specifiek, dat De Boer die van meet af aan laat maken door lokale specialisten.

Cheaptickets.nl werd begin 2011 overgenomen door BCD Travel van John Fentener van Vlissingen. Zijn concern boekte vorig jaar een omzet van 21 miljard euro. De ondernemer hoopt BCD binnen twee tot vijf jaar naar de beurs te kunnen brengen om zijn internationaal stevige positie uit te breiden naar een leidende.

Foto: Jose Roco (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Joyce

Dat snap ik die 21 miljard omzet!!! Samen met een vriendin zouden we volgende week via Cheapticket naar Duitsland gaan. Na het boeken van de tickets kwamen we er al snel achter dat we een typefout hadden gemaakt, dat er 2 letters verkeerd op het ticket in de voornaam van mijn vriendin stonden. Wij gebeld 8 min in de wacht a 0,25 per minuut, dat gaat ons 110 euro kosten omdat te veranderen. Ja weinig keus!!! maar dit zijn geen gewone bedragen meer. Dit is heel jammer en totaal geen service!!!

sex medicine for female

Give you stand you area area gives a person a kind of change sense
sex medicine for female

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond