Deel dit artikel
-

China sluit 26 cryptomijnen, koers Bitcoin daalt

De Chinese provincie Sichuan heeft energiebedrijven opgedragen geen energie meer te leveren aan 26 cryptomijnen. Die luisterden braaf, waardoor de verwerkingscapaciteit van Bitcoin een duw kreeg.

Net voor het weekend kregen lokale energiebedrijven, veelal werkend op waterkracht, deze opdracht van provinciale overheden. Dat meldt Reuters. Het ferme optreden tegen de cryptomijnen is onderdeel van een staatsbreed beleid tegen de Bitcoin. Het delven en verhandelen is sinds kort verboden.

Het optreden in Sichuan had direct een zichtbaar effect op de verwerkingscapaciteit van Bitcoin. De zogeheten hashrate daalde met zeventien procent en herstelde vooralsnog niet naar het oude niveau. Concreet betekent dit dat er minder capaciteit is om veranderingen in het grootboek te verwerken, wat dus langzamer gaat. Dat maakt de munt indirect wat minder interessant voor snelle speculanten.

De koers van Bitcoin kreeg een duwtje en daalde 10 procent in waarde. Tussen februari en april koerste de munt rond de zestigduizend dollar. Sinds China zich tegen de munt keerde, daalde de koers naar een bandbreedte tussen de pakweg 35.000 en veertigduizend dollar. Vanochtend stond de Bitcoin op bijna 33.000 dollar.

Een aantal bitcoinmijnen zou naar de Amerikaanse staat Texas verhuizen. Daar worden ze met open armen ontvangen. De omvang van deze volksverhuizing is nog niet in te schatten.

Foto: Delerkim (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond