Deel dit artikel
-

Een Chinese mode-app die net zo populair is als Amazon

 

De fashionapp passeerde onlangs Amazon in aantal app-downloads in de Verenigde Staten. Shein lijkt zowel Zara als H&M te verslaan doordat het enorm verslavend is.

Gebruikers controleren de Shein-app dagelijks om punten te krijgen. Hoe meer punten, hoe meer zij kunnen besparen op aankopen. Shein kent punten toe voor openen van de app tot het bekijken van livestreams en het meedoen aan ontwerpwedstrijden voor outfits.

Het bedrijf deelt gebruikersgegevens met leveranciers die op deze manier snel kunnen inspringen op modetrends.

‘Ik stopte gewoon met kopen bij H&M toen ik Shein begon te gebruiken,’ zegt een zekere Sachan tegen CNN.

Shein ontstond onder een andere naam ZZKKO in China, waar het in 2008 was gestart door Chris Xu. Hij had al de nodige ervaring opgedaan als marketing- en zoekmachineoptimalisatieadviseur.

In eerste instantie verkocht zijn bedrijf alleen trouwjurken. Dat vertakte zich later naar algemene dameskleding en werd de naam Sheinside. In 2015 werd de naam ingekort.

Sinds oktober vorig jaar is het ’s werelds grootste online modebedrijf, gemeten naar de verkoop van kleding onder het eigen merk van het bedrijf. Behalve in China en de VS slaat de app ook aan op Brazilië en India.

De grootste concurrenten zijn Boohoo en ASOS, die zich allebei richten op jonge vrouwelijke shoppers.

Er is weinig bekend over het bedrijf dat de publiciteit schuwt. In augustus vorig jaar had Shein nog een waardering van 15 miljard dollar, aldus PitchBook. Tegen deze zomer was dat verdubbeld tot maar liefst 30 miljard, met een jaarlijkse omzet van 10 miljard, volgens niet nader genoemde bronnen. Of er winst wordt gemaakt is niet bekend.

Financiers zijn onder meer Sequoia Capital China en Tiger Global.

Foto Shutterstock

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert

Dit is echt het putje van de modewereld. Ze maken waar mogelijk alles in polyesther, want goedkoop, en bijkomend voordeel: je hoeft niet om te zomen, ook weer goedkoop. Als je kleding zoekt die geschikt is om als “vuilniszak” voor de kledingrecyclebak te dienen ben je bij Shein wellicht aan het goede adres, maar dan is het wel een dure winkel. Pervers en toxisch, beter kun je Shein niet omschrijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond