Deel dit artikel
-

Emerce Fashion: ‘3D cruciaal voor verduurzaming modesector’

Internationale pasvormspecialist Alvanon heeft tot aan de pandemie 1,9 miljoen lichaamsscans verzameld, onder meer ten behoeve van 3D modellen, maar dat werk ligt nu stil, vertelt Ton Wiedenhoff van Alvanon op Emerce Fashion. Het bedrijf loopt voorop bij de digitale transformatie van de modesector.

Alvanon is in 2001 opgericht door Kenneth Wang. Hij ontwikkelde twintig jaar geleden al een eigen bodyscanner die hem in staat stelde om nieuwe – realistische – standaarden te introduceren voor paspoppen in winkels. Nu levert Alvanon die kennis ook op digitaal gebied.

Tegenwoordig creëert Alvanon onder meer digitale avatars die het volledige spectrum van ‘echte’ lichamen van mannen, vrouwen en kinderen moeten representeren. Dat deed het onder meer voor Under Armour.

Door 3D-virtualisatie kunnen merken realistische prototypes in verschillende stijlen ontwikkelen, zónder ze daadwerkelijk te hoeven vervaardigen. Daardoor kun je materiaal-, distributie- en arbeidskosten besparen, om over het afval maar te zwijgen.

Wiedenhoff voelt zich naar eigen zeggen nog wel vaak een trainer die heel veel voorlichting moet geven. “De transformatie komt nog vaak uit de hoek van IT en ontwerpers. Helaas is wat wij doen geen plug & play.”

Standaardisatie is belangrijk, vandaar dat het bedrijf sinds kort online congressen organiseert waar alle 3D partners hun ontwikkelingen kunnen toelichten.

Wiedenhoff denkt dat er noodzakelijke veranderingen nodig zijn om de branche toekomstvast te maken. Eén van die veranderingen is de overstap naar 3D-ontwerpen.

De presentatie Start Your Own Digital Transformation is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond