Deel dit artikel
-

Chinese Uber krijgt 700 miljoen dollar

De Chinese Uber Didi Dache krijgt niet minder dan 700 miljoen dollar om zijn greep op de lokale markt te versterken. De financieringsronde werd geleid door Temasek uit Singapore en internetbedrijf Tencent.

Tot nu toe is 800 miljoen dollar in de onderneming gepompt. Niet zonder reden, want de belangrijkste concurrent van Didi Dache wordt gefinancierd door e-commerce gigant Alibaba.

Het bedrijf werd in juni 2012 opgericht en is actief in niet minder dan 300 Chinese steden. Er zijn 100 miljoen geregistreerde gebruikers en 1 miljoen particuliere chauffeurs die 5,2 miljoen ritjes per dag verzorgen.

In augustus van dit jaar werd de Didi Black dienst gelanceerd in 16 grote steden, bedoeld voor passagiers die wat meer luxe willen. Inmiddels verzorgt deze dienst 150.000 ritten per dag. De Chinese overheid lijkt geen probleem te hebben met deze dienst.

Het is de alweer volgende grote financiering voor een taxi-app. Uber haalde een dezer dagen 1,2 miljard dollar op tegen een waardering van 41 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond