Deel dit artikel
-

Kamer gaat taxiwet wellicht ‘Uber-vriendelijk’ maken

Het kabinet gaat onderzoeken of de taxiwet zodanig kan worden aangepast dat particuliere taxidiensten als UberPOP kunnen worden toegestaan. De Kamer heeft daartoe een motie van GroenLinks Kamerlid Liesbeth van Tongeren aangenomen.

Gisteren nog oordeelde de rechter Uberpop in Nederland verboden blijft omdat de chauffeurs geen vergunning hebben. Er bestond overigens al een plan om de taxiwet aan te passen.

Het was een van de weinige lichtpuntjes vandaag voor het Amerikaanse vervoersbedrijf, dat alleen maar slecht nieuws te horen kreeg. Vandaag verklaarden zowel Thailand als Spanje Uber illegaal. In Rio de Janeiro heeft Uber te horen gekregen dat het van de weg moet blijven en na een verkrachting door een Uber chauffeur heeft India maatregelen tegen het bedrijf aangekondigd.

Ook in de VS kreeg Uber tegenslag te verduren. Op vrijdag is Uber in Portland, Oregon zijn zogenoemde UberX dienst gestart. Maandag besloot het stadsbestuur Uber voor de rechter te slepen. Ook de Canadese stad Toronto werkt aan een verbod. In alle gevallen omdat Uber de plaatselijke regels negeert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond