Deel dit artikel
-

Uber sleept 1,2 miljard dollar binnen

Uber heeft zojuist bekend gemaakt dat het 1,2 miljard dollar heeft opgehaald tegen een waarde van 40 miljard. Het geld komt van investeerders als T- Rowe Price en Fidelity, maar ook van vermogende klanten van Goldman Sachs.

Met die 40 miljard is Uber meteen het grootste internetbedrijf uit Silicon Valley dat niet aan de beurs is genoteerd. Het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat Uber rechtstreeks geld uit de markt haalt nu er plannen zijn voor een beursgang in het eerste kwartaal van 2016.

Het geld zal vooral worden gebruikt voor uitbreiding in Azië. Daar heeft het taxibedrijf al concurrentie van bijvoorbeeld Kiaidi en Didi Taxi in China, die draaien op geld van Alibaba en Tencent. In India financiert Softbank Ola.

Uber is nu vertegenwoordigd in 250 steden en 50 landen. Daarmee is het zes keer zo groot als een jaar geleden.

Gisteren werd bekend dat Amsterdam de tweede uitvalsbasis wordt voor de Amerikaanse vervoersdienst. Het bedrijf vestigt het ontwikkelteam voor zijn apps in de Nederlandse hoofdstad. De tien nieuwe personeelsleden komen van Moop, dat voor NRC Media en GVB werkte.

Uber start verder nieuwe activiteiten in Den Haag en Rotterdam. Men begint daar de omstreden dienst Uberpop, waarbij particulieren via de app van Uber taxidiensten kunnen aanbieden. Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport en het openbaar ministerie is dat in strijd met de wet.

Deel dit bericht

1 Reactie

richard

ik blijf me echt verbazen over de waarderingen. net als bij zalando lijkt het erop dat de waardering enkel op de ” waardering” gebaseerd is. wat ik bedoel is dat het enkel een financieel product is, dat zo een hoge waarde heeft omdat investeerders er iets aan kunnen verdiene en, niet omdat de achterliggende bdrijven nu zoveel geld zullen verdienen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond